Verenigingen

Voor iedereen een uitdagende sport beschikbaar !

In onze accommodatie geven wij jou energie samen met onze verenigingen en partners. Of je nu energie krijgt van ontspannen, jezelf uitdagen, iets nieuws leren of samen iets leuks doen, bij ons vind je altijd iets dat bij jou past.

Lange baan en Shorttrack

Schaatsen bij de leukste verenigingen van Eindhoven

Voor liefhebbers van hardrijden zijn er verschillende verenigingen waar je van harte welkom bent. Als lid van een schaatsvereniging kan je meedoen aan verschillende wedstrijden, kampioenschappen en andere activiteiten. Daarnaast kan je bij de schaatstraining en schaatsbegeleiding je vaardigheden flink opschroeven.

KNSB

Als lid van de KNSB kan je in het hele land terecht. Er worden diverse wedstrijden georganiseerd en er zijn veel trainingsmogelijkheden. Daarnaast krijg je het magazine Schaatsen op de mat en krijg je diverse kortingen op schaatsartikelen.

> Lees meer over een KNSB lidmaatschap


IJsclub Eindhoven

Bij IJsclub Eindhoven (IJCE) kun je als enthousiaste schaatser prima terecht. Meer dan vijftig ervaren en gecertificeerde trainers en begeleiders zorgen ervoor dat langebaanschaatsers, shorttrackers, toerrijders en recreatieve schaatsers, jong en oud, op hun eigen niveau elke week met veel plezier weer iets bijleren. Tijdens het schaatsseizoen in de winter worden er wedstrijden, prestatietochten en andere activiteiten georganiseerd. Ook ’s zomers kun je bij IJCE terecht voor leuke sportieve activiteiten zoals shorttracken, skeeleren, mountainbiken, wielrennen of op schaatsen afgestemde conditietrainingen in het bos. Voor de jeugd wordt een zomerkamp georganiseerd en zijn er ook ’s winters speciale activiteiten.

Lees meer


Eindhovense Studenten Schaats Vereniging Isis

E.S.S.V. Isis is de vereniging voor de schaatsende student uit de regio Eindhoven. Isis heeft trainingsgroepen in verschillende niveaus, van absolute beginner tot verre gevorderde. Bij deze echte studentensportvereniging worden sport en gezelligheid op een leuke manier gecombineerd. Ook in de zomer organiseert deze vereniging volop sportieve activiteiten.

> Lees meer over E.S.S.V. Isis


Eindhoven Pinguïns

Eindhoven Pinguïns is een schaatsvereniging gericht op oud-studenten die nog graag schaatsen en wielrennen en af en toe ook van een feestje houden. Wij schaatsen en fietsen in en rond Eindhoven, maar zijn er zeker niet alleen voor oud-leden van studentenschaatsclub E.S.S.V. Isis. Eindhoven Pinguïns kan gezien worden als een open alumnivereniging voor schaatsers, gericht op mensen die net van een universiteit of HBO zijn afgestudeerd. Inmiddels hebben al verschillende oud-leden van andere studentenschaatsverenigingen ons weten te vinden, onder andere vanuit Nijmegen, Amsterdam, Delft en Enschede. Er wordt geschaatst op dinsdag- en donderdagavond in 2 á 3 groepjes van verschillende niveaus. In de zomer wordt er op donderdagavond gezamenlijk gefietst.
Via Facebook kunt u contact opnemen met de vereniging.


IJshockey leeft in Eindhoven!

De ijshockeysport leeft in Eindhoven! Er zijn diverse ijshockeyverenigingen die hun thuisbasis hebben gevestigd in Eindhoven. Met de ijshockeyhal inclusief tribunes én de trainingsbaan is IJssportcentrum Eindhoven dan ook een fijne plek om deze sport te beoefenen.

Eindhoven Kemphanen

De Eindhoven Kemphanen is al ruim 50 jaar een begrip in Eindhoven en IJshockeyend Nederland. Met de successen uit het verleden en de kennis en sponsoren is op dit moment de club nog steeds groeiende en een van de gezondste van Nederland.

Het 1e team van de Kemphanen speelt in de eredivisie ( op 1 na hoogste niveau van NL ) en hun thuisbasis is IJssportcentrum Eindhoven. In dit team spelen Semi-prof spelers vooral uit Eindhoven en omgeving. Ook wordt het team versterkt met buitenlandse spelers en spelers uit andere delen van Nederland. Het 1e team heeft een stabiele basis en topcoach met Larry Suarez waardoor het team in de laatste jaren regelmatig kampioen van Nederland is geworden.


De vereniging heeft een ijshockeyschool voor de allerkleinste ( vanaf 4 jaar ) elke zaterdagmiddag om de basis van het ijshockey te leren.

Vanaf deze ijshockeyschool is de doorstroom naar een team zo goed als gegarandeerd. Klik hier voor meer info

De vereniging is daarnaast vertegenwoordigd in elke jeugdcompetitie van Nederland.

Dit van het U8 team tot en met het 1e team. U kunt dus jaar op jaar doorstromen in nieuwe teams en zo een top ijshockeyer worden.

En als u denkt dat ijshockey alleen voor jongens is dan heeft u het mis. IJshockey is tot en met de 1e divisie een gemengde sport waar dames en heren in 1 team kunnen spelen.

Daarnaast beschikt de Eindhoven Kemphanen ook over een eigen ''Damesteam''. Dit team bestaat uit alleen dames en spelen in een speciale competitie.


Voor meer info verwijs ik u naar de website van de Kemphanen. klik hier

Icehawks Eindhoven

De Icehawks zijn de ijshockeyende studenten van Eindhoven. Met ongeveer 50 leden trainen we zo'n drie keer per week en doen we mee aan de nationale studenten competitie. Het niveau varieert van spelers die al hun hele leven op het ijs staan tot mensen die voor het eerst de schaatsen onder binden, we maken dan ook onderscheid in een prestatief en een recreatief team.
We nemen aan het begin van ieder collegejaar nieuwe leden aan, dus ben je student en wil je ijshockeyen? Neem dan contact op!
www.icehawks.nl of info@icehawks.nl


Light City Tornado's

Bij LCT, de Light City Tornado's, staat een ding centraal: plezier. Deze volwassen recreatieve ijshockeyvereniging traint en speelt al 20 jaar in IJssportcentrum Eindhoven. Kun je ijshockeyen en is winnen voor jou niet het belangrijkste? Meld je dan aan als aspirant-lid van de Light City Tornado's!

> Lees meer over de Light City Tornado's


Vikings Eindhoven

De Vikings zijn in 1997 ontstaan, toen het toenmalige 2e team van de Eindhoven Kemphanen besloten zelfstandig verder te gaan. Na een lange tijd te hebben meegespeeld in de Belgische competitie zijn de Vikings weer terug in Nederland. Met wedstrijden op zondag en trainingen op woensdag zijn de leden van deze vereniging bekende gezichten bij IJssportcentrum Eindhoven.

> Lees meer over de Vikings


Joe Bar IJshockey

Team Joe Bar is in 1997 begonnen als een groep vrienden met vrijwel geen ijshockey ervaring. Met de aanvoer van nieuwe leden van laag niveau is deze vereniging gestaag doorgegroeid. Het doel is ieder seizoen hetzelfde, namelijk om ieder seizoen een beetje te groeien waarbij gezelligheid voorop moet blijven staan.

> Lees meer over Joe Bar IJshockey


IJshockeyvereniging Eindhoven Flyers

IJshockeyvereniging de Eindhoven Flyers, ontstaan uit een gemeentelijk initiatief om hangjongeren van straat te houden bijna 26 jaar geleden. De vereniging is een stuk verder gekomen sindsdien. Een echte vriendenclub waar een groot aantal leden al vele jaren met elkaar aan het spelen is. Altijd met volle passie, en altijd met plezier. We hebben bijna 3 uur trainingstijd per week, waarbij we de zondag gebruiken om (vriendschappelijke) wedstrijden te spelen tegen teams uit de buurt en als dat niet zo is gewoon een training hebben.
Kan je (goed) schaatsen, snap je het spelletje en wil je ijshockey een keer proberen, neem dan contact op.
via Facebook kunt u contact opnemen met de Eindhoven Flyers.


Low Tech hockey

Nadat ik ( Ronald ) als oprichter/voorzitter (& teammanager Junioren) 20 jaar actief ben geweest voor een recreatie ijshockeyteam met als basis het IJssportcentrum Eindhoven, ben ik sinds december 2017 een nieuw initiatief gestart met een recreatief trainend ijshockeyteam; Low Tech (High FUN) Hockey. IJshockey vanaf niveau 0 voor (jong) volwassenen. Eigen schaatsvaardigheid is wel nodig.
Ronald & Max Janssen; trainer/coach
Trainingen op maandag avond 22.00-23.00 & Zaterdag om de week van 17.00-18.15

Mail lowtechhockey@gmail.com of www.lowtechhockey.nl


Synchroon schaatsen op WK niveau

De sport kunstschaatsen wordt volop beoefend in Eindhoven. De kunstschaatsers trainen in de overdekte ijsbaan van IJssportcentrum Eindhoven. Deze sport wordt op verschillende manieren beoefend. Zo worden er sprongen, pirouetten en pascombinaties gemaakt als solist, maar ook in koppels. Daarnaast zijn er de disciplines ijsdansen en synchroonschaatsen die bij verschillende verenigingen beoefend worden. Kids on Ice is het NL team synchroonschaatsen en nemen deel aan het WK Synchroonschaatsen jaarlijks. Topsport niveau in Eindhoven !!

Synchroon schaatsschool Kids on Ice

Kids on Ice is een vereniging waar je al vanaf 3 jaar kunt leren schaatsen en zowel op recreatief als competitief niveau kunt genieten van de mooie kunstschaatssport. Dus wil je 1 of 2 keer per week schaatsen omdat je het gewoon leuk vindt of wil je deelnemen aan wedstrijden synchroon schaatsen, dan ben je bij Kids on Ice aan het goede adres. Ook verzorgt Kids on Ice regelmatig optredens op diverse (tijdelijke) ijsbanen in Nederland en België.

> Lees meer over Kids on IceKunstschaatsen

De sport kunstschaatsen wordt volop beoefend in Eindhoven. De kunstschaatsers trainen in de overdekte ijsbaan van IJssportcentrum Eindhoven. Deze sport wordt op verschillende manieren beoefend. Zo worden er sprongen, pirouetten en pascombinaties gemaakt als solist, maar ook in koppels. Daarnaast zijn er de disciplines ijsdansen en synchroonschaatsen die bij verschillende verenigingen beoefend worden.

Schaatsschool Kids on Ice

Kids on Ice is een vereniging waar je al vanaf 3 jaar kunt leren schaatsen en zowel op recreatief als competitief niveau kunt genieten van de mooie kunstschaatssport. Dus wil je 1 of 2 keer per week schaatsen omdat je het gewoon leuk vindt of wil je deelnemen aan wedstrijden synchroon schaatsen, dan ben je bij Kids on Ice aan het goede adres. Ook verzorgt Kids on Ice regelmatig optredens op diverse (tijdelijke) ijsbanen in Nederland en België.

> Lees meer over Kids on Ice


Figure Skating Academy the Netherlands ( FAN )

Bij Figure Skating Academy the Netherlands (FAN) zijn zowel beginners als gevorderden welkom. Er wordt onderscheid gemaakt tussen diplomaschaatsers en gevorderde wedstrijdrijders. Kinderen worden al vanaf 4 jaar oud als lid toegelaten. Als lid beland je in een bekwaam team van kunstrijders en trainers, wat wil je nog meer?

> Lees meer over Figure Skating Academy the NetherlandsBandy

Bandy is een snelle sport op het ijs die het beste te vergelijken is met veldhockey, maar dan op schaatsen! Een team bestaat uit 5 spelers en een keeper, er wordt gespeeld met een korte stick en een oranje bal. Bij bandy mag je geen lichamelijk contact hebben, zoals bijvoorbeeld bij ijshockey. De regels zijn erg eenvoudig en daardoor ligt het spel tijdens een wedstrijd niet vaak stil, wat het spel- en kijkplezier verhoogt.

Bandy Eindhoven

Bij Bandy is er geen sprake van fysiek contact en er wordt gespeeld met een korte stick. In Nederland wordt Rink Bandy gespeeld, wat staat voor 6 tegen 6. Bandy is een sport waar behendigheid en Fair Play voorop staan. Uitgaan van eigen kracht en mogelijkheden, in plaats daar de tegenstander voor te gebruiken. Het ontwijken van de tegenstander stelt eisen aan de schaatstechniek, behendigheid en conditie en dat kun je trainen! Het is bij uitstek een teamsport, samenspel is een vereiste.

Meld je aan en kom eens meetrainen bij Bandy Club Eindhoven. Ze trainen elke dinsdag avond op de trainingsbaan van IJssportcentrum Eindhoven.

> Lees meer over Bandy Club Eindhoven
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.